Реабилитационный центр в Ростове

Despre sobe

Vechiul cuvânt englez stofa însemna orice spațiu închis individual, cum ar fi o cameră, iar „soba” este încă folosită ocazional în acest sens. Până la intrarea în secolul al XIX-lea, „soba” a fost folosită pentru a incalzi o singura cameră, astfel încât afirmația lui Joseph Banks că „a așezat cele mai prețioase plante în sobă” sau observația lui René Descartes că a obținut „cea mai mare inspirație filozofică în timp ce statea în interiorul unei ” nu sunt atat de ciudate pe cât par.

În cea mai timpurie atestare, gătitul se făcea prin prăjirea cărnii la foc deschis. Anumite vase pentru gătit pot fi așezate direct pe foc deschis, dar așezarea vasului pe un suport, la fel de simplu ca o bază de trei pietre, a dus la o sobă. Soba cu trei pietre este încă folosită pe scară largă în întreaga lume.

O sobă de bucătărie, aragaz este un aparat de bucătărie conceput în scopul gătitului alimentelor. Sobele de bucătărie se bazează pe aplicarea căldurii directe pentru procesul de gătit și pot conține, de asemenea, un cuptor dedesubt sau pe partea care este folosită pentru coacere. În mod tradițional, acestea au fost alimentate cu lemne, iar una dintre cele mai vechi cazuri înregistrate ale unei sobe de bucătărie cu lemne a fost așa-numitul aragaz (dezvoltat în 1735 de designerul francez François de Cuvilliés și denumită oficial soba Castrol). Versiuni mai moderne pot alege între utilizarea lemnului, a carbunelui sau a gazului.Sobele rustice din fonta pot fi folosite si pentru traditional pe soba, aici intra modele cu plita deasupra, iar intr-unele dintre ele poate fi introdus un mini-gratar pentru prajirea directa a carnii pe foc.Accesoriile pentru aceste sobe sunt practice si folosibile odata ce ati aprins focul in soba.

реабилитационный центр в Ростове