Реабилитационный центр в Ростове

Eficienta

În comparație cu focurile simple deschise, sobele închise pot oferi o mai mare eficiență și control. În aer liber, combustibilii solizi ard la o temperatură de numai aproximativ 240 ° C (464 ° F), care este o temperatură prea mică pentru a avea loc reacții perfecte de ardere, căldura produsă prin convecție se pierde în mare parte, particulele de fum sunt dezvoltate fără a fi pe deplin arse și alimentarea cu aer de ardere nu poate fi controlată cu ușurință.

Închizând focul într-o cameră și conectându-l la un coș de fum, se generează tiraj care trage aer proaspăt prin combustibilul care arde. Acest lucru face ca temperatura de ardere să crească până la un punct (600 ° C sau 1,112 ° F) în cazul în care se realizează o combustie eficientă, soba inchisa permite reglarea intrării de aer, iar pierderile prin convecție sunt aproape eliminate. De asemenea, cu un design ingenios, se poate direcționa fluxul de gaze arse în interiorul sobei, astfel încât particulele de fum să fie încălzite și distruse.

Eficiența este, în general, considerată cantitatea maximă de căldură a unei sau a unui foc și este de obicei menționată de producători ca diferența dintre căldura din cameră și căldura pierdută în coșul de fum.

Sobe moderne închise sunt adesea construite cu o fereastră pentru a lăsa putina lumină și pentru a permite utilizatorului să vizualizeze progresul focului.

Ca si concluzie sobele închise sunt de obicei mai eficiente și mai controlabile decât focurile deschise.

Sobele rustice din fonta au exact aceasta capacitate de a pastra caldura dorita in camera pentru o perioada lunga de timp, iar pe langa asta sunt extrem de frumoase si incadrabile in orice fel de casa.

реабилитационный центр в Ростове