Реабилитационный центр в Ростове

Sobe pe cărbune

Cea mai obișnuită sobă pentru încălzit, în lumea industrială de aproape un secol și jumătate a fost soba cu cărbune care a ars cărbune. Sobele cu cărbune au toate dimensiunile și formele și diferite principii de funcționare. Cărbunele arde la o temperatură mult mai mare decât lemnul, iar sobele pe cărbune trebuie să fie construite pentru a rezista la temperaturile ridicate de căldură. O sobă pe cărbune poate arde fie lemne, fie cărbune, dar o sobă pe lemne ar putea să nu ardă cărbune decât dacă este furnizat un grătar. Grătarul poate fi demontabil sau “suplimentar”.

Acest lucru se datorează faptului că sobele de cărbune sunt echipate cu un grătar, permițând astfel ca o parte din aerul de ardere să ajunga sub foc. Proporția aerului ajuns deasupra sau sub foc depinde de tipul de cărbune. Cărbunele brun emana mai multe gaze combustibile decât antracitul și astfel are nevoie de mai mult aer deasupra focului. Raportul de aer deasupra sau sub foc trebuie ajustat cu atenție pentru a permite o combustie completă.

Sobele noastre din fonta permit arderea, atat a carbunelui, avand inclus un gratar in acest sens, cat si a lemnului, busteni de dimensiuni generoase.

Trebuie retinut faptul ca niciodata nu se va arde carbune impreuna cu lemn. Intotdeauna veti alimenta sobele fie cu carbune, si atunci puneti gratarul inclus pentru o mai buna circulatie a aerului, fie cu lemn, caz in care scoateti gratarul pentru o mai buna ardere si mai mare capacitate de alimentare.

реабилитационный центр в Ростове