Sobe pe cărbune

Cea mai obișnuită sobă pentru încălzit, în lumea industrială de aproape un secol și jumătate a fost soba cu cărbune care a ars cărbune. Sobele cu cărbune au toate dimensiunile și formele și diferite principii de funcționare. Cărbunele arde la o temperatură mult mai mare decât lemnul, iar sobele pe cărbune trebuie să fie construite pentru a rezista la temperaturile ridicate de căldură. O sobă pe cărbune poate arde fie lemne, fie cărbune, dar o sobă pe lemne ar putea să nu ardă cărbune decât dacă este furnizat un grătar. Grătarul poate fi demontabil sau “suplimentar”.

Continue reading

Eficienta

În comparație cu focurile simple deschise, sobele închise pot oferi o mai mare eficiență și control. În aer liber, combustibilii solizi ard la o temperatură de numai aproximativ 240 ° C (464 ° F), care este o temperatură prea mică pentru a avea loc reacții perfecte de ardere, căldura produsă prin convecție se pierde în mare parte, particulele de fum sunt dezvoltate fără a fi pe deplin arse și alimentarea cu aer de ardere nu poate fi controlată cu ușurință.

Continue reading

Despre sobe

În cea mai timpurie atestare, gătitul se făcea prin prăjirea cărnii la foc deschis. Anumite vase pentru gătit pot fi așezate direct pe foc deschis, dar așezarea vasului pe un suport, la fel de simplu ca o bază de trei pietre, a dus la o sobă. Soba cu trei pietre este încă folosită pe scară largă în întreaga lume.

Continue reading

Soba Oxford

Soba Oxford pur si simplu iti taie respiratia. Soba rustica Oxford este un model tipic englezesc cu design clasic si modern in acelasi timp. Va atrage privirile tuturor celor care vor trece pe langa ea.  Aceasta soba merita achizitionata, atat pentru frumusetea ei, cat si pentru capacitatea mare de incalzire.

Continue reading

Soba Court

Soba Court nu foarte diferita de “sora ei”, modelul Gothik, are aceeasi capacitatea de incalzire, diferit fiind doar designul. Aceasta soba este mai moderna, perfecta pentru orice fel de case si cabane.

Continue reading