Soba din fonta Scotland – putere calorica 16 kw

6,800.00 lei

Lipsa Stoc

Soba din fonta Scotland – putere calorica 16 kw

6,800.00 lei

Scotland este un cal de cursă lungă al sobelor noastre, iar calitatea ei este pur şi simplu remarcabilă. Soba are trecere printre cei care au case spaţioase pentru că dă o caldură cu adevărat imensă. Soba are o uşă mare de sticlă, iar dedesubt o uşiţă separată pentru cenuşă.

Lipsa Stoc

Categorie: Etichete: , , , ,

Caracteristici soba din fonta:

 1. Ardere pe mai multe tipuri de combustibili şi cu grătar pentru cărbune
 2. Sistem de jet de aer preîncălzit pe panoul principal de sticlă
 3. Deschiderea minimă a locului în care va fi plasată soba: 980mm
 4. Ieşire coş pentru fum din lateral sau deasupra
 5. Mărimea burlanului – 150 mm, burlanul se poate comanda separat la lungimile dorite
 6. 16kw producţie de căldură

Dimensiuni:

 1. Înălţime: 780mm
 2. Lăţime : 700
 3. Adâncime: 450mm
 4. Greutate – aproximativ 160kg

Ca şi opţiuni extra se poate comanda un boiler mic pentru aprovizionarea unui rezervor de mărime standard cu apă caldă sau trei calorifere. Acestea nu vor reduce căldura din cameră.

În cazul ataşării unui boiler mare acesta va alimenta până la 10 calorifere – sau până la 7 calorifere plus un rezervor de dimensiuni standard de apă caldă. Acest boiler are o intrare şi o ieşire. Montarea acestui boiler va reduce căldura emisă de sobă spre cameră cu 4kw. Boilerele se ataşează din fabrică la corpul sobei.

Opţionale: (detalii la rubrica ACCESORII)

 1. Boiler de 3kw
 2. Boiler de 13kw
 3. Şuber
 4. Termometru

Modelele noastre sunt unice prin designul lor, asadar ofera originalitate oricarui spatiu in care sunt asezate. Trebuie sa incercati una dintre sobele noastre din fonta si veti vedea ca vor da un aer aparte incaperii in care va sta. O soba din fonta rustica dar dotata cu o tehnologie moderna este o frumusete la casa omului. Indiferent de capacitatea calorica a unei sobe din fonta, caldura este tinuta pentru mult timp aproape de capacitatea maxima, fonta este un material perfect pentru retinerea caldurii.
Intotdeauna o soba din fonta va fi un real castig in orice casa, inlocuieste cu succes un semineu, este mult mai usor de montat, ofera o putere calorica mare si este MULT mai ieftina. Atentie pentru instalarea unei sobe din fonta intr-un loc tip semineu este nevoie de o distanta de minimum 15 cm fata de toate partile semineului.
Accesorii gasiti aici https://soberustice.ro/categorie-produs/accesorii-sobe/

Toate sobele noastre respectă cerinţele BS şi CE şi au manual de utilizare.
Deschiderea minimă a locului în care vine plasată soba este, conform standardelor de siguranţă, de 990mm ( permite circulaţia aerului prin toate părţile laterale ale sobei şi prin spatele ei – distanţa de siguranţă este de 150mm de la sobă la pereţii neinflamabili ai căminului).